time for you header.jpg

TIME FOR YOU

Wasstuna Yoga bjuder in dig till en lyxig lördag.

Wasstuna en magisk plats där du checkar ut från vardagen - för att checka in till dig själv - långt ifrån mobil, dator och vardagsrutiner. Vår önskan är att du ska få uppleva en fin stund tillsammans med dig själv, där du helt och fullt kan släppa taget för en dag. Uppleva den inre stillheten och fylla på med ny energi. 

När du passerat in genom dubbeldörrarna till vår lounge möts du av ett lugn. Ljusinsläppet 7 meter upp låter solstrålarna spela vackert på de gamla takbjälkarna från 1800- talet. Du är varmt välkommen att checka in på Wasstuna redan kl 10.00. Strosa runt i vår lilla shop bland våra fina varor från Indien och Nepal. Landa i soffan med gårdens egna ekologiska mynta te och frukt. Ge dig tid att njuta av alla vackra detaljer.

Retreatet startar kl 10.30 med ett mjukt vitaliserande KundaliniYoga pass följt av en djupverkande meditation.

I vår ljusbeklädda matsal serverar vi vegetarisk lunch som är både gluten och laktosfri. Vi äter i tystnad så att alla våra sinnen kan vara närvarande i smakupplevelsen. Efter lunchen fortsätter dagen med en guidad kroppsmeditation följt av vila. Sedan klär vi på oss efter väder och tar oss ut på en breathwalk längs odlingar och fält i Wasstunas vackra landskap, och låter naturen fylla oss med ny energi. Väl tillbaka står rawfood fikat uppdukat i loungen. Till det serverar vi gårdens egna ekologiska äppelmust och te.

Dagen fortsätter antingen med en längre meditation eller ett skönt YinYoga pass som sträcker ut stela muskler och tar dig djupare in i kroppen. Dagen avslutas med ett vibrerande Gongbad. Gongarnas vibrationer påverkar kroppen och alla dess energibanor. Ljudvågorna från Gongarna för dig varsamt men kraftfullt till en plats bortom medvetandets begränsande strategier, där du kan nå en djup avslappning som inte ens sömnen kan ta dig till. Du ligger alldeles stilla och låter vibrationerna från instrumenten bära dig liksom vågor, där du surfar med. Här ges kroppen möjlighet att släppa på känslomässiga och fysiska blockeringar.

Med ett större lugn och djupare närvaro lämnar du Wasstuna för den här gången. Ett välbefinnande som kan komma att hålla i sig länge.

Välkommen att uppleva mer av dig själv

Kl 10.00-17.00
Pris 1250Kr

Time to go within liggande.jpg

TIME TO GO WITHIN

Jessica Vesterlund och Annette Wasting ger dig nio möjliga möten med dig själv under 2018. Kanske den viktigaste resan i ditt liv, resan djupt in i dig själv. Vi ger dig möjligheten att igen och igen kliva in i en villkorslös närvaro så att du kan möta din inre röst och finna mod och kraft till ytterligare expansion. Jessica tar dig med på de djupa samtalen där du möter både de små och stora livsfrågorna. Hon ger dig guidade meditationer som hjälper dig  att expandera. Annette kommer ge dig både Gongarnas förlösande och aktiverande vibrationer men också några av yogans djupgående rörelser som öppnar upp och förenar både kropp, sinne och själ.

Söndag 4:e februari
Söndag 11:e mars
Söndag 15:e april
Söndag 3:e juni
Söndag 26:e augusti
Söndag 30:e september
Söndag 21:a oktober
Söndag 25:e november
Söndag 21:a december

Tid 14.00-17.00
Pris 750Krtime for us header.jpg

TIME FOR US 

Wasstuna Yoga bjuder in dig och din kärlek

Wasstuna är en magisk plats där ni tillsammans checkar ut från vardagen - för att checka in både till er själva men också till varandra - långt ifrån mobil, dator och vardagsrutiner. Vår önskan är att ni ska få uppleva en fin stund tillsammans, där ni kan släppa taget för en dag och uppleva mer av varandra.

Redan när ni passerat in genom dubbeldörrarna till vår lounge möts ni av ett lugn. Vi bjuder på vår gårdsproducerade ekologiska äppelmust, mynta te och frukt.  Därefter inleder vi med djupverkande och vitaliserande Yoga och Meditation som berör. Alla kan delta – såväl nybörjare som mer vana yogautövare.

I vår ljusbeklädda matsal serverar vi en tvårätters vegetarisk lunch. Vi äter i tystnad så att alla våra sinnen kan vara närvarande i smakupplevelsen.

Efter lunch fortsätter dagen med en guidad kroppsmeditation följt av vila till kristallskålarnas mjuka vibrationer. Sedan klär vi på oss efter väder och tar oss ut på en promenad längs odlingar och fält i Wasstunas vackra landskap. Vi låter naturen fylla oss med ny energi, ger oss tid för en stunds reflektion. Vi möts i loungen och njuter av sötsaker från Rawfood världens unika smaker.

Dagen avslutas med ett vibrerande Gongbad. Gongarnas vibrationer påverka kroppen och alla dess energibanor. Ljudvågorna för er varsamt men kraftfullt till en plats bortom medvetandet. Ni ligger alldeles stilla och låter kropparna få en möjlighet att släppa alla fysiska och känslomässiga blockeringar.

Välkomna till Wasstuna för en djupare upplevelse av varandra.

Pris 2500Kr / par

Restor & Reload header.jpg

RESTORE & RELOAD

En unik upplevelse där du checkar ut från vardagslivet för att checka in till dig själv. Du tillbringar kväll, natt och morgon i Wasstunas lugna oas. I känslan av total avslappning upplever du mer av kropp och sinne. När morgonen går in i förmiddag, har ny kraft och energi fyllt dig och det är tid att lämna Wasstuna för den här gången.

Du är välkommen att checka in från kl 18.00. I loungen finns det energigivande snacks, vår färskpressade ekologiska äppelmust och vårt eget ekologiska mynta te.

Kvällen startar kl 19.00 med ett 90-minuters YinYoga pass. Enkla ställningar som alltid utförs liggande eller sittande. Till skillnad från de flesta andra yogastilar låter YinYoga musklerna att slappna av helt. Vi stannar i varje ställning under flera minuter och praktiserar samtidigt medveten närvaro – mindfullness. I YinYoga stretchar vi inte, vi drar inte, och vi undviker kroppens ytterlägen. Vi slappnar av och låter kroppen vara i stillhet och kommer på så sätt mycket djupare i avslappningen. YinYoga går över till RestorativYoga vilket tar oss ännu djupare ner i kroppen. Där kroppen ges en möjlighet till återhämtning och läkning. Avslappnade tar vi oss vidare till loungen som badar i ljusens sken. I tysthet serveras Wasstunas te och nybakta matnyttiga fröfrallor och frukt. En stund i tysthet, innan vi återigen tar oss till yogasalen för en längre meditation. Kvällen avslutas med ett vibrerande Gongbad. Vibrationerna från gongarna och de andra instrumenten tar dig till ett tillstånd bortom sömnen. När klockan börjar närma sig 22.30 är det tid att göra sig i ordning för natten. Vi låter nattens sömn ge oss den viktiga återhämtning för både kropp och sinne. Natten tillbringar du i något av våra vackert utsmyckade chakrarum. Rummen är skapade utifrån varje chakras unika energi, i sin färg med sina specifika detaljer. Textilier och snickerier har vi hämtat hem från Nepal och Indien för att skapa magi för dig. Vi har möjlighet att ta emot 14 nattgäster. Fyra av våra rum är två bädds rum. I våra två större rum har vi möjlighet att ta emot tre nattgäster. Lördag morgon klingar de tibetanska klockorna och återigen ses vi i Yoga salen för ett uppfriskande och energigivande KundaliniYoga pass. Därefter serverar vi frukost i vår ljusbeklädda matsal. Frukosten äter vi i tysthet så att alla sinnen kan få ta del av upplevelsen. Ca klockan 10.30 är det tid för avfärd och du lämnar Wasstuna ”restored & reloaded”. 

Fredag kl 18.00 - lördag kl 10.30
Pris 1950Kr

gong liggande.jpg

GONGBAD

”Gongbad” har inget med vatten att göra, utan betyder att du ligger ner, slappnar av och låter gongens vibrationer skölja igenom dig och ditt energisystem.

 Gongen är ett av våra äldsta instrument och har använts i tusentals år. Vibrationerna från gongen påverkar kroppen och dess energibanor. Den kan lösa upp spänningar, blockeringar, stimulera cirkulationen, och den sägs vibrera ända in på cellnivå.

Gongen har förmåga att ta dig till ett tillstånd bortom sinnet och tankarna där du kan uppleva en enhet med allt och en djup avslappning. Den kan hjälpa dig i processen att förändra invanda tankemönster, som många gånger hindrar dig från att komma i kontakt med ditt inre. Gongen är effektiv mot ett rastlöst och stressat sinne. Du kan också släppa djupt liggande spänningar/blockeringar under ett Gongbad och därmed känna dig vitaliserad till både kropp och sinne. Efter Gongbadet bjuder Wasstuna på gårdens egna ekologiska mynta te och äppelmust, frukt och rawfood godsak i loungen.

Måndag kl 19.00-21.00
Pris 450Kr

deep relaxation header.jpg

DEEP RELAXATION

Vårt tysta miniretreat, 3 timmars Deep Relaxation med YinYoga, RestorativeYoga och ett avslappnande Gongbad. Ett välbefinnande som kan komma att hålla i sig i flera dagar.

I en tid där aktivitet och effektivitet står högt på agendan, glömmer vi ofta det enkla och självklara. Att hitta balansen mellan aktivitet och effektivitet och andra sidan stillhet och eftertanke. För att kunna prestera på hög nivå samtidigt som vi vill leva ett harmoniskt och kärleksfullt liv till oss själva och vår omgivning behöver vi ge oss tiden och platsen att igen och igen uppleva stillhet och ge oss tid för eftertanke.

De mycket enkla ställningarna i YinYoga utförs alltid liggande eller sittande. Till skillnad från de flesta andra yogastilar låter YinYoga dina muskler slappna av helt. Vi stannar i varje ställning under flera minuter och praktiserar samtidigt medveten närvaro – mindfullness. I YinYoga stretchar vi inte, vi drar inte, och vi undviker kroppens ytterlägen. Vi slappnar av och låter kroppen vara och kommer på så sätt mycket djupare i avslappningen. Vi fortsätter med RestorativeYoga, som med hjälp av kuddar, vikter och filtar tar oss till ett viktlöst tillstånd. Därefter tar vibrationerna från gongarna och de andra instrumenten oss långt bortom sömnens avslappnande tillstånd. Efter upplevelsen server vi gårdens egna ekologiska mynta te, äppelmust, frukt och rawfoodfika i loungen.

Söndag kl 14.00-17.00
Pris 750Kr

elgretreat liggande.jpg

HELGRETREAT

Wasstuna Yoga bjuder in till ett tredagars yogaretreat i vår vackra rogivande miljö, där allt ingår. Redan när går upp för trappan, öppnar dubbeldörrarna in till loungen så känner du  lugnet. Här serverar vi Wasstunas egna ekologiska mynta te, äppelmust, frukt och energigivande snacks. Ge dig tid att strosa runt i shoppen, kryp upp i soffan bara låt vår avstressande miljö ge dig lugn och ro. Insup alla vackra detaljer gör dig hemmastadd, för här kan du tryggt överlämna dig för en djupare upplevelse av dig själv. Alla är välkomna nybörjare som mer van yoga utövare.

Till dessa retreat ingår allt och du får bla uppleva Yin-, Restorative- och KundaliniYoga, flera vibrerande Gongbad, Breathwalk i vår vackra natur, olika Meditationer. Retreatet är till stor del i tysthet.

KundaliniYogan hjälper dig att öppna upp för en djupare förståelse och expansion. Meditationer och Gongarna har förlösande effekter. YinYogan tar dig till en ökad närvaro som hjälper din fysiska kropp till ett behagligt välmående. RestorativYogan tar dig till en ännu djup avslappning. Breathwalk en gående yoga i naturen ger en härlig energipåfyllnad.

All vegetarisk mat vi serverar, lagar vi på gården. Den är tillagad på gluten och laktosfria produkter. Måltiderna serverar vi i tysthet i vår rogivande ljusbeklädda matsal. Nätterna tillbringar du i något av våra vackert utsmyckade chakrarum. Rummen är skapade utifrån varje chakras unika energi, i sin färg med sina specifika detaljer. Textilier och snickerier har vi hämtat hem från Nepal och Indien för att skapa magi för dig. Vi har möjlighet att ta emot 14 gäster. Fyra av våra rum är två bädds rum. I våra två större rum har vi möjlighet att ta emot tre nattgäster.

Med ett större lugn och djupare närvaro lämnar du Wasstuna Yoga för den här gången. Ett välbefinnande som kan komma att hålla i sig länge.

Varmt välkommen att uppleva mer av dig själv.

Fredag kl 18.00 – söndag kl 13.00
Pris 3950Kr

 

ENSKILD YOGA

Yoga för dina speciella behov
MediYoga är med sitt holistiska synsätt på människan en kraftfull, djupverkande metod för att skapa och återskapa hälsa på alla plan, fysiskt, mental och emotionellt. Under en individuell yogaterapisession ser vi över hela din livssituation. Du får ett individuellt anpassat yogaprogram som vi går igenom tillsammans, som du sedan arbetar vidare med hemma under 4-6 veckor. Därefter ses vi igen för ett uppföljningssamtal. MediYogans kraftfulla verktyg kan hjälpa dig att komma i balans och öka din medvetenhet.

Yogaterapi första mötet 90 minuter
Yogaterapi uppföljningssamtal 30 minuter

Pris 2500Kr