NÖTLIMPA

ÄNNU EN FAVORIT 

Ännu en favorit på frukostbordet. Självklart är den både gluten och laktosfri. 

limpa bröd.jpg

Ett oerhört mustigt och smakrikt bröd. Klä en brödform med ett bakplåtspapper. Blanda alla torra ingredienser. Smält kokosolja, blanda i vatten och agavesirap. Blanda allt i en och samma bunke. Blanda väl. Skopa över i brödformen. Låt stå i minst två timmar. Går fint att låta det stå över natten. 175 grader i 20 minuter. Sedan tar du ur limpan ur brödformen och ugnsbakar den med undersidan uppåt i 30-40 minuter till.  Jag älskar brödet  när det är skuret i tunna fina skivor.  

1 LIMPA
1,5 dl solrosfrö
1,5 dl pumpakärnor
1 dl grovhackade hasselnötter
1 dl linfrö
1 dl grovhackade sötmandlar
5 dl havregryn
3 msk chiafrön
4,5 msk fiberhusk
2 tsk havssalt
2 msk agavesirap
4 msk kokosolja
5 dl vatten

Wasstuna YogaComment