VÅR TOMATSOPPA

soppa.jpg

Vår tomatsoppa är inte bara vår favorit. Den är också omtyckt av våra gäster. Det ursprungliga receptet är mer än 20 år gammalt och kommer från familjen Piiva. Med åren har jag gjort några små justeringar. En soppa jag lovar kommer värma dig kalla höstkvällar.

20 personer
12 tetror ( ca 400 gr styck ) ekologiska krossade tomater
3 liter vatten
3 gula lökar
6 vitlöks klyftor
12 msk Renee Voltärs grönsaks buljong
2,5 msk oregano
1,5 msk timjan
3 kryddmått svartpeppar
1,5 msk curry
2 tsk havssalt

Så här gör du
Fräs lök och vitlök tillsammans med alla kryddor. Värm upp vatten och de krossade tomaterna med buljongen. Häll sedan i den stekta löken med kryddblandningen. Koka upp och använd sedan stavmixer för att göra soppan slät.

Extra gott att toppa soppan med smulad fetaost och rostade pumpa och solroskärnor.

Hoppas du njuter lika mycket av den här soppan som jag och Wasstunas gäster.Fredrik WastingComment