WASSTUNA RAW SNICKERS

RAW SNICKERS

Botten
1 dl sötmandel
12 torkade urkärnade dadlar
1 msk kokosolja
2 msk lucumapulver
3 msk jordnötssmör
3 dl salta jordnötter

Chokladtäcke
1 ,5 msk kokosolja
1,5 msk raw kakao pulver
1,5 msk agave sirap

Gör så här
Lägg 0,5 dl av jordnötterna åt sidan. Resten av alla ingredienserna till bottensatsen lägger du i en matberedare. Mixar till en fin massa. Ta ett bakplåts papper och lägg pappret i en brödform ca 10 x 30 cm lång. Baka ut bottenmassan i formen. Strö nu 0,5 dl jordnötter över botten massan. Låt stå.

Gör ett vattenbad. Ta en kastrull. Häll i ca 3 dl vatten. Placera en djuptallrik ovanpå kastrullen. Lägg i kokosoljan som får smälta långsamt. När kokosoljan har smält rör du i agavesirapen och till sist kakaon.

Häll nu chokladsåsen över bottenmassan. Ställ in i kylen ca 2 timmar. Ta ut ur kylen. Skär i antal önskade bitar och frys alla bitar. Bitarna tinar på ca 5 minuter.

 

Wasstuna Yoga2 Comments