time for you liggande.jpg

TIME FOR YOU

Wasstuna Yoga bjuder in dig till en lyxig lördag tillsammans med dig själv.

Wasstuna en magisk plats där du checkar ut från vardagen - för att checka in till dig själv - långt ifrån mobil, dator och vardagsrutiner. Vår önskan är att du ska få uppleva en fin stund tillsammans med dig själv där du helt och fullt kan släppa taget för en dag. Uppleva den inre stillheten och hämta kraft. 

När du passerat in genom dubbeldörrarna till vår lounge möts du av ett lugn. Ljusinsläppet 7 meter upp låter solstrålarna spela vackert på de gamla takbjälkarna från 1800- talet. Du är varmt välkommen att checka in på Wasstuna redan kl 10.00. Strosa runt i vår lilla shop bland våra fina varor från Indien och Nepal. Landa i soffan med gårdens egna ekologiska mynta te och frukt. Ge dig tid att njuta av alla vackra detaljer.

Retreatet startar kl 10.30 med ett mjukt vitaliserande KundaliniYoga pass följt av en djupverkande meditation.

I vår ljusbeklädda matsal serverar vi vegetarisk lunch som är både gluten och laktosfri. Vi äter i tystnad så att alla våra sinnen kan vara närvarande i smakupplevelsen. Efter lunchen fortsätter dagen med en guidad kroppsmeditation följt av vila. Sedan klär vi på oss efter väder och tar oss ut på en breathwalk längs odlingar och fält i Wasstunas vackra landskap, och låter naturen fylla oss med ny energi. Väl tillbaka står rawfood fikat uppdukat i loungen. Till det serverar vi gårdens egna ekologiska äppelmust och te.

Dagen fortsätter antingen med en längre meditation eller ett skönt YinYoga pass som stäcker ut stela muskler och tar dig djupare in i kroppen. Dagen avslutas med ett Gongbad. Gongarnas vibrationer påverkar kroppen och alla dess energibanor. Gongarna skapar en djup avslappning. Ljudvågorna för dig varsamt men kraftfullt till en plats bortom medvetandets begränsande strategier där du kan nå en djup avslappning inte ens sömnen kan ta dig till. Du ligger alldeles stilla och låter vibrationerna från instrumenten bära dig liksom vågor, där du surfar med. Här ges kroppen möjlighet att släppa på känslomässiga och fysiska blockeringar.

Med ett större lugn och djupare närvaro lämnar du Wasstuna för den här gången. Ett välbefinnande som kan komma att hålla i sig länge.

Välkommen att uppleva mer av dig själv

Kl 10.00-17.00
Pris 1250Kr

Time to go within liggande.jpg

TIME TO GO WITHIN

Jessica Vesterlund och Annette Wasting ger dig nio möjliga möten med dig själv under 2018. Kanske den viktigaste resan i ditt liv, resan djupt in i dig själv. Vi ger dig möjligheten att igen och igen kliva in i en villkorslös närvaro så att du kan möta din inre röst och finna mod och kraft till ytterligare expansion. Jessica tar dig med på de djupa samtalen där du möter både de små och stora livsfrågorna. Hon ger dig guidade meditationer som hjälper dig  att expandera. Annette kommer ge dig både Gongarnas förlösande och aktiverande vibrationer men också några av yogans djupgående rörelser som öppnar upp och förenar både kropp, sinne och själ.

Söndag 4:e februari
Söndag 11:e mars
Söndag 15:e april
Söndag 3:e juni
Söndag 26:e augusti
Söndag 30:e september
Söndag 21:a oktober
Söndag 25:e november
Söndag 21:a december

Tid 14.00-17.00
Pris 750Kr

Heldags liggande.jpg

HELDAGS RETREAT

Wasstuna Yoga bjuder in till en heldag för dig som söker lugn och ro, då tankarna ges en möjlighet att tystna och sinnet långsamt stilla sig. Upplev din kropp och själ med ett djupare lugn. Ett steg på vägen till ett liv i större närvaro och ökad medvetenhet.

När du passerat in genom dubbeldörrarna till vår lounge möts du av ett lugn. Ljusinsläppet 7 meter upp låter solstrålarna spela vackert på de gamla takbjälkarna från 1800- talet. Du är varmt välkommen att checka in på Wasstuna redan kl 10.00. Strosa runt i vår lilla shop bland våra fina varor från Indien och Nepal. Landa i soffan med gårdens egna ekologiska mynta te och frukt. Ge dig tid att njuta av alla vackra detaljer.

Retreatet startar kl 10.30 med ett djupgående KundaliniYoga pass följt av en djupverkande meditation.

I vår ljusbeklädda matsal serverar vi vegetarisk lunch som är både gluten och laktosfri. För att alla våra sinnen ska kunna uppleva maten och njuta av alla smaker så äter vi under tystnad i ljusens sken.

Breathwalk längs odlingar och hagar fyller oss med ny energi. När vi kommit tillbaka påfyllda med ny energi serverar vi hembakta godsaker i loungen. Dagen fortsätter oftast med ett skönt YinYoga pass som stäcker ut stela muskler och tar dig djupare in i kroppen. Vila och återhämtning till de vackra klangskålarna och de mäktiga gongarnas vibrationer. Gongarnas vibrationer påverkar kroppen och alla dess energibanor. Gongarna skapar en djup avslappning. Ljudvågorna för dig varsamt men kraftfullt till en plats bortom medvetandets begränsande strategier där du kan nå en djup avslappning inte ens sömnen kan ta dig till. Du ligger alldeles stilla och låter vibrationerna från instrumenten bära dig liksom vågor, där du surfar med. Här ges kroppen möjlighet att släppa på känslomässiga och fysiska blockeringar.

Med ett större lugn och djupare närvaro lämnar du Wasstuna för den här gången. Ett välbefinnande som kan komma att hålla i sig länge.

Välkommen att uppleva mer av dig själv

Kl 10.00 – 17.00
Pris 1250Kr

Liggande Time for us.jpg

TIME FOR US 

Wasstuna Yoga bjuder in dig och din kärlek

Wasstuna är en magisk plats där ni tillsammans checkar ut från vardagen - för att checka in både till er själva men också till varandra - långt ifrån mobil, dator och vardagsrutiner. Vår önskan är att ni ska få uppleva en fin stund tillsammans, där ni kan släppa taget för en dag och uppleva mer av varandra Till Wasstuna är alla välkomna nybörjare som mer van yogautövare.

Redan när ni passerat in genom dubbeldörrarna till vår lounge möts ni av ett lugn. Där välkomnas ni av en sprakande grön drink full av näring.  Därefter inleder vi med djupverkande och vitaliserande Yoga och meditation som berör. Alla kan delta – såväl nybörjare som mer vana yogautövare.

Dagens unikt sammansatta 4-rätters rawfood-lunch serveras i vår ljusbeklädda matsal. Annica guidar er igenom varje rätt med sin unika smakupplevelse, och all mat har lagats med kärlek och utan stress. Vi äter i tystnad så att alla våra sinnen kan vara närvarande i smakupplevelsen.

Efter lunch fortsätter dagen med en guidad kroppsmeditation följt av vila. Sedan klär vi på oss varmt och tar oss ut på en promenad längs odlingar och fält i Wasstunas vackra landskap, och låter naturen fylla oss med ny energi. Tillbaka igen får våra sinnen än en gång njuta av nya fantastiska smakupplevelser genom några av rawfood-världens färgsprakande efterrätter.

Dagen avslutas med ett vibrerande Gongbad, där Gongarnas vibrationer får påverka kroppen och alla dess energibanor. Ljudvågorna för er varsamt men kraftfullt till en plats bortom medvetandet. Ni ligger alldeles stilla och låter kropparna få en möjlighet att släppa alla fysiska och känslomässiga blockeringar.

Välkomna till Wasstuna för en djupare upplevelse av varandra.

Pris 2450Kr / par

RR.jpg

RESTORE & RELOAD

Restore & Reload. En unik upplevelse där du checkar ut från vardagslivet och checkar in till dig själv, tillbringar kväll, natt och morgon i Wasstunas lugna oas. Du upplever mer av kropp och sinne, laddar batterierna, upplever känslan av total avkoppling. När morgonen går in i förmiddag, känner du att kraften och energin har återvänt till kroppen och det är tid att lämna Wasstuna för den här gången.

Incheckning från kl 18.00. I loungen finns det energigivande snacks och Wasstunas mynta te. Mer om Wasstunas övernattningsrum under fliken yoga.

Kvällen startar kl 19.00 med ett 90-minuters Yin Yoga pass. Enkla ställningar som alltid utförs liggande eller sittande. Till skillnad från de flesta andra yogastilar låter Yin Yoga musklerna att slappna av helt. Vi stannar i varje ställning under flera minuter och praktiserar samtidigt medveten närvaro – mindfullness. I YinYoga stretchar vi inte, vi drar inte, och vi undviker kroppens ytterlägen. Vi slappnar av och låter kroppen vara i stillhet och kommer på så sätt mycket djupare i avslappningen. YinYoga går över till RestorativYoga vilket tar oss ännu djupare till avslappning. Kvällen fortsätter med ett Gongbad. Vibrationerna från gongarna och de andra instrumenten tar dig till ett tillstånd bortom sömnen. Avslappnade tar vi oss vidare till matsalen som badar i ljusens sken. I tysthet serveras Wasstunas te och nybakta matnyttiga fröfrallor. En stund i tysthet, innan vi återigen tar oss till yogasalen för en längre meditation. När klockan börjar närma sig 22.30 är det tid att göra sig i ordning för natten, så att nattens sömn kan fortsätta balansera och skänka återhämtning till kropp och sinne. Tidigt på morgonen klingar de tibetanska klockorna och återigen ses vi i Yoga salen för ett uppfriskande energigivande KundaliniYoga pass. Därefter väntar frukost i matsalen. Klockan 10.00 är det dags för avfärd och du lämnar Wasstuna ”restored & reloaded”. 

Pris 1950Kr

gong liggande.jpg

GONGBAD

”Gongbad” har inget med vatten att göra, utan betyder att du ligger ner, slappnar av och låter gongens vibrationer skölja igenom dig och ditt energisystem.

 Gongen är ett av våra äldsta instrument och har använts i tusentals år. Vibrationerna från gongen påverkar kroppen och dess energibanor. Den kan lösa upp spänningar, blockeringar, stimulera cirkulationen, och den sägs vibrera ända in på cellnivå.

Gongen har förmåga att ta dig till ett tillstånd bortom sinnet och tankarna där du kan uppleva en enhet med allt och en djup avslappning. Den kan hjälpa dig i processen att förändra invanda tankemönster, som många gånger hindrar dig från att komma i kontakt med ditt inre. Gongen är effektiv mot ett rastlöst och stressat sinne. Du kan också släppa djupt liggande spänningar/blockeringar under ett Gongbad och därmed känna dig vitaliserad till både kropp och sinne. Efter Gongbadet bjuder Wasstuna på gårdens egna ekologiska mynta te och energifyllda fröfralla.

Pris 490Kr

GONG-NATT

En helande transformerande natt där kropp, känsla och själ kommer i samklang och hela din varelse får djup avslappning. Det räcker med att lyssna på första anslaget för att höra att vibrationerna som gongen lämnar ifrån sig inte liknar andra ljud. Ljudvågor sköljer över dig, oräkneliga toner – både de hörbara för örat och tonerna som endast de undermedvetna uppfattar, undertoner, övertoner och alla de toner emellan – stiger och sjunker, blandar sig och bygger på varandra, lager på lager. För dig varsamt men kraftfullt till en plats bortom medvetandets begränsning, där du kan nå en djup avslappning som inte ens sömnen kan ta dig till. Det är i denna djupa avslappning som energimässiga blockeringar, känslomässiga knutar och kroppsliga spänningar har chans att lösas upp. Ljudet av gongen är det närmaste vi kan komma universums expansion. Att slappna av i gongens vibrationer är att tillåta dig själv att expandera, vara det största, bästa och vackraste du kan vara.

Gong-natten startar kl 20.00 med ett djupverkande yoga och andnings- och meditationsövningar till klang-skålarnas ljuva toner. Efter en närande välsmakande ekologisk vegetarisk soppa gör vi oss i ordning inför natten. Vi genomför en meditation, och sedan lägger du dig ner och sover medan vi gongspelare, erfarna och utbildade i gongspel för yoga, meditation och healing, håller gongarna vibrerande utan avbrott hela natten. Natten avslutas med att vi äter en välsmakande frukost tillsammans och njuter av stillheten och de skiften som uppstått inom oss.

Pris 1950Kr

DR.jpg

DEEP RELAXATION

Deep Relaxation med YinYoga, RestorativeYoga och ett avslappnande Gongbad. Ett välbefinnande som kan komma att hålla i sig i flera dagar.

De mycket enkla ställningarna i YinYoga utförs alltid liggande eller sittande. Till skillnad från de flesta andra yogastilar låter YinYoga dina muskler slappna av helt. Vi stannar i varje ställning under flera minuter och praktiserar samtidigt medveten närvaro – mindfullness. I YinYoga stretchar vi inte, vi drar inte, och vi undviker kroppens ytterlägen. Vi slappnar av och låter kroppen vara och kommer på så sätt mycket djupare i avslappningen. Vi fortsätter med RestorativeYoga, som med hjälp av kuddar, vikter och filtar tar oss till ett viktlöst tillstånd. Därefter tar vibrationerna från gongarna och de andra instrumenten,  oss långt bortom sömnens avslappnande tillstånd. Efter upplevelsen server vi gårdens mynta te och matig fröfralla i loungen.

Pris 750Kr

elgretreat liggande.jpg

TREDAGARS - RETREAT PÅ WASSTUNA YOGA

Wasstuna Yoga bjuder in till ett tredagars yogaretreat i vår vackra rogivande miljö, där allt ingår. Redan när går upp för trappan, öppnar dubbeldörrarna in till loungen så känner du  lugnet. Här väntar Wasstunas eget ekologiska mynta te och energigivande snacks. Ge dig tid att strosa runt i shoppen, kryp upp i soffan bara låt vår avstressande miljö ge dig lugn och ro. Insup alla vackra detaljer gör dig hemmastadd, för här kan du tryggt överlämna dig för en djupare upplevelse av dig själv. Alla är välkomna nybörjare som mer van yoga utövare.

På dessa tredagars-retreat ingår allt och du får bla uppleva Yin-, Restorative- och KundaliniYoga, Gongbad, Breathwalk, olika meditationer. Vi vandrar mellan prat och tysthet.

KundaliniYogan hjälper dig att öppna upp för en djupare förståelse och expansion. Meditationer och Gongarnas förlösande effekter. YinYogan som tar dig till en ökad närvaro och som hjälper din fysiska kropp till ett behagligt välmående. RestorativYogan som tar dig till en djup avslappning. Breathwalk en gående yoga i naturen som ger en härlig energipåfyllnad.

All vegetarisk mat vi serverar, lagar vi på gården. Den är tillagad på gluten och laktosfria produkter. Måltiderna intar du i tystnad i vår rogivande ljusbeklädda matsal. Nätterna tillbringar du i något av våra vackert utsmyckade chakrarum. Rummen är skapade utifrån varje chakras energi, i sin färg med sina detaljer, textilier och snickerier för att skapa magi. Vi har 6 rum varav 2 stycken är trebäddsrum och 4 stycken är tvåbäddsrum. Våra rum finns att se här.

Med ett större lugn och djupare närvaro lämnar du Wasstuna Yoga för den här gången. Ett välbefinnande som kan komma att hålla i sig länge.

Varmt välkommen att uppleva mer av dig själv.

Fredag kl 18.00 – söndag kl 13.00
Pris 3950Kr

 

ENSKILD YOGA

Yoga för dina speciella behov
MediYoga är med sitt holistiska synsätt på människan en kraftfull, djupverkande metod för att skapa och återskapa hälsa på alla plan, fysiskt, mental och emotionellt. Under en individuell yogaterapisession ser vi över hela din livssituation. Du får ett individuellt anpassat yogaprogram som vi går igenom tillsammans, som du sedan arbetar vidare med hemma under 4-6 veckor. Därefter ses vi igen för ett uppföljningssamtal. MediYogans kraftfulla verktyg kan hjälpa dig att komma i balans och öka din medvetenhet.

Yogaterapi första mötet 90 minuter
Yogaterapi uppföljningssamtal 30 minuter

Pris 2500Kr